Caută
Close this search box.

ETAPELE ANGAJĂRII

Întrebări frecvente

DTH International

Care sunt avantajele?

Avantajul major de a angaja un lucrător non-UE este faptul că acesta are permis de muncă din partea autorităților pentru a activa doar în firma dvs.

Asiaticii au cultul muncii. Sunt serioși, harnici și au productivitate crescută, indiferent de domeniul în care lucrează.

Selecție riguroasă a muncitorilor, datorită populației în continuă dezvoltare și a creșterii gradului de calificare.

Stabilitatea personalului - lucrătorii sunt interesați să vină în România pentru o perioada de cel puțin 2 ani.

Disponibilitate pentru muncă prelungită.

Nivel de salarizare redus: s-a eliminat obligativitatea plății unui salariu mediu pe economie. Acum salariile oferite trebuie să fie la nivelul salariului minim.

Etapele procesului de recrutare:

Recrutăm personal cu experiență vastă, inclusiv experiență internațională.

Selectarea se face pe bază de interviuri.

De ce DTH Internațional ?
DTH International

Obligațiile angajatorului:

Compania dumneavoastră trebuie să asigure contracte de muncă legale și să garanteze siguranța la locul de muncă.

Asigurarea salariului (stabilit încă de la interviu) conform contractului de muncă și respectarea prevederilor legale.

Efectuarea la timp a tuturor plăților și oferirea transparenței în relația contractuală cu angajații.

Asigurarea tuturor drepturilor pe care le are orice alt angajat român.

Compania dumneavoastră se va asigura că angajații nu vor fi discriminați pe motive rasiale, etnice, sexuale sau de altă natură.

Angajatorul își asumă achitarea costurilor generate de transportul din țara de origine a candidatului, cazare, masă și transport la locul de muncă pe perioada cât cetățenul străin lucrează în cadrul companiei, conform legislației române în vigoare cu privire la recrutrarea de personal extracomunitar.

Dacă din motive obiective angajatorul dorește să renunțe la unul sau mai mulți angajați iar persoanele străine aleg să plece voluntar de la angajator, acesta (angajatorul) are obligația de a informa imediat Inspectoratul general pentru imigrări, în conformitate cu prevederile legale privind notificarea autorităților.

Ce ne întreabă clienții?

Costurile recrutării și plasării personalului din țări non-UE includ taxele către diferite instituții/autorități/entități din România precum și comisionul de intermediere aferent.


Costurile includ:
Taxe către autorități, traduceri și legalizări acte, curierat DHL;
Transport – bilet de avion;
Analize medicale;
Comisionul agenției. Stabilim comisioane moderate în funcție de numărul personalului de care aveți nevoie.

 

Toate formalitățile necesare de la selecția personalului până la sosirea în țară durează aprox. 4-6 luni. Pentru a scurta cât mai mult posibil această perioadă este esențial că documentele necesare întocmirii dosarului pentru avizul de muncă și permisul de ședere să fie corecte și complete.

Păstram comunicarea constantă atât cu angajatorul cât și cu angajații și ne asigurăm că ambele părți își respectă angajamentele contractuale. De asemenea, facilităm integrarea culturală și acomodarea la mediul românesc și oferim recomandări angajatorului pentru scurtarea perioadei de tranziție.

În perioada recrutării compania angajatoare este responsabilă pentru acuratețea documentelor depuse. După angajare, obligațiile angajatorului includ respectarea clauzelor contractului de muncă și a fișei postului prezentată anterior angajării, precum și plata salarială. De asemenea, cazarea, masa zilnică și transportul către casă trebuie asigurate de către angajator, așa cum este stabilit cu angajatul anterior recrutării.

DTH Internațional  se angajează să înlocuiască muncitorul  dacă acesta nu este apt de muncă , dacă refuză să mai vină la muncă sau dacă nu respectă obligațiile din contractul de muncă, în primele 3 luni de la sosirea pe teritoriul României.

In general , majoritatea candidaților sunt vorbitori de limbă engleză la nivel conversațional.

Dacă solicitați în mod expres acest lucru încă de la demararea procesului de recrutare, cunoașterea unei limbi străine de circulație internațională poate fi stabilit ca și criteriu de angajare.Din experiența noastră, vă putem spune că muncitorii străini învață relativ repede limba română la nivel conversațional, neexistând probleme în privința comunicării cu aceștia.